Udgivet i

Tip #2 til en bæredygtig livsstil – øg udnyttelsesgraden

Så er vi nået til tip #2 i vores julekalender med tips til en bæredygtig livsstil.

Tip #2 Øg udnyttelsesgraden af det du har

I dag skal handle om at udnytte de produkter vi har i længst mulig tid.

Min mor er fra en generation, som jeg vil betegne som dem, der øver sig i at tænke bæredygtigt. Hun er lyttende og åben og  tager mange af de små idéer til sig. Og er det ikke netop dér i de små idéer, vi som familier og individer kan sætte ind?

Vi kan ikke påvirke de helt store linjer individuelt. For eksempel er elbilernes indtog er sket over lang tid og med nogle store investeringer, strukturelle forandringer osv. Og de er ikke engang sådan heeelt mainstream endnu – men vi kan dog nu købe dem.

Sådan øger du udnyttelsesgraden i dit hjem

Tilbage til min mor. Forleden kom hun nemlig med en rigtig god gave til mig. Gaver må jo gerne afspejle både modtager og giver, og det er dejligt når den er personlig og velovervejet. og her var der virkelig tænkt over ikke blot at smide ud, men forsøge at øge udnyttelsesgraden i stedet for.

Jeg fik en stak virkelig dejlige klude, som kan bruges både til rengøring og som karklude! Det skønne ved disse klude var, at de var klippet op af et gammelt håndklæde. Min mor syntes håndklædet var for slidt at have hængende, men når man kiggede nærmere på det, var det ikke overalt det var slidt.

Så hun klippede mindre stykker og overlockede kanten, og det kom der altså nogle ret gode karklude ud af!

Har du ikke en overlocker eller kender en der har, så kan du også enten zigzagge kanten eller leve med kanten som den er.

Er det kun kanten på håndklædet der er lidt slidt, kan du også starte med at klippe 2 cm af hele vejen rundt og overlocke kanten – så har du et lidt mindre men stadig rigtig godt håndklæde.

Jeg håber du har fået lidt inspiration til at øge udnyttelsesgraden af de ting du har derhjemme. Nu ved du i hvert fald, at du let kanlave karklude af gamle håndklæder.

Du kan læse flere gode tips på vores blog hele december.

Hvis du i stedet vil købe plastikfri karklude kan du finde dem her

klude-gamle-håndklæder