Udgivet i

Tip #1 til en bæredygtig jul

Bæredygtige tips i 24 dele

  Velkommen til vores julekalender med tips til en bæredygtig livsstil. Følg med på vores Facebook side, Weensu.dk, hvor vi hver dag i december giver små tips til en bæredygtig livsstil.  

Her kommer tip #1

Der er blevet december og julegave jagten sætter for alvor ind. Men hvordan kommer du igennem den, uden at det ender i en overflod af emballage og overforbrug?   Gaver skal bringe glæde, og her er vores bud på hvordan den kan bringe glæde for både giver og modtager.  

Giv noget brugt

  Vores bedste tip idag er at give genbrug. Tidligere ejede og elskede ting kan give lige så stor glæde, som en ny vare. Nye varer er pakket ind i emballage og fragtet rundt i verden. Det undgår du med en brugt vare.   Det kan være ganske vanskeligt at se slid på nogle brugte varer. Der er også varer, der bliver smukkere med patina. Det er op til dig, hvad du synes vil passe til modtageren.  

Eksempler på gode genbrugsgaver:

Brætspil og puslespil Lego, playmobil osv. Lædervarer (skind bliver ofte smukkere med tiden) Det stel din moster samler på keramik Køkkenredskaber   og massevis af andre ting. Prøv selv at tænke det igennem ift dem du skal give en gave.   Vi spurgte i den lokale genbrugsbutik hvad de sælger mest af. Det er klart dametøj der omsættes mest af, og der er også et rigtig stort udbud. Men måske er det lidt svært at give i gave, medmindre du er meget sikker på modtagerend tøjsmag.   Her finder du genbrugsbutikker nær dig fra Røde kors og her fra Folkekirkens Nødhjælp   Derudover kan du selvfølgelig også købe fra private på dba.dk, Reshopper, Trendsales eller lignende sider med genbrug