Udgivet i

Sæbenødder, uldkugler og andre tips til miljøvenlig tøjvask

Vasker du tøj derhjemme? Eller på vaskeri?

Eller bruger du en af de nye vaskeservices der er kommet?

Vi vasker tøj derhjemme, så her kommer lidt tips, som du kan bruge derhjemme og på vaskeri.

Vasketøj og vaner

Vasketøjet hober sig op, og lige så hurtigt som du har vasket, bliver kurven fyldt op igen. Vi fylder uden problemer altid maskinen op, så man lige kan have en knytnæve i midten. Eller en pose sæbenødder.

sæbenødder

Det er ikke lige midt i hverdags kaos man har det store overskud til at ændre vaner. Det samme gælder når vi køber ind, og de samme varer ryger ubevidst bare i kurven eller på indkøbslisten.

Så når vaner skal brydes, og du fx vil prøve de populære sæbenødder i stedet for vaskemiddel, så er det nok derhjemme når du i ro og mag skal bestille dem.

Det er mange år siden vi har købt skyllemiddel hjemme hos os, og det er slet ikke noget jeg tænker over længere. Dog kan jeg godt savne den herlige duft af rent vasketøj engang imellem. Derfor har jeg købt en af de skønne økologiske vaskedufte. De kommer i to udgaver; en Forest Fresh og Summer Garden.

Sådan bruger du økologisk vaskeduft

Vaskeduft er æterisk olie og kan bruges på flere måder.

Under vask

Når du skal vaske tøj, kan du enten dryppe 4-5 dråber sammen med eddike i rummet til skyllemiddel.

Hvis du bruger sæbenødder eller sæbebær, kan du dryppe et dråber olie på den pose du bruger til sæbebærrene.

Under tørretumbling

Hvis du tørretumbler, har du måske købt disse uldkugler til energibesparende tørretumbling? Du kan dryppe et par dråber vaskeduft på uldkuglerne og få den skønne duft af rent vasketøj ud i dit tøj.

Vegansk pletfjerner

Med to friske børn i hjemmet, er der ofte pletter på tøjet når de kommer hjem.

Jeg har først for nyligt fået købt denne her pletfjerner baseret på sæbebær. Den kan fjerne pletter af græs, rødvin, ketchup, blod, svedpletter og fedt. Den kommer som en bar og er super let at bruge. En anden ting jeg godt kan lide ved den er, at den ikke er emballeret i en masse plastik.

Sådan bruger du den veganske pletfjerner

Fugt stoffet hvor pletten sidder og gnid på begge sider af stoffet med den fugtige bar. Så er tøjet klar til vask. Du kan også bruge pletfjerneren på tæpper og møbler.

Vaskeservices – en luksus…

Okay, jeg gad ærlig talt godt at slippe for at ordne vasketøj…. Men uanset hvordan vi vender og drejer det, så er det ikke særlig miljøvenligt at transportere vasketøj fra hus til hus.

Hvis du nu alligevel sværger til den form for luksus, så prøv at organisere det så der er fælles opsamling fx på din arbejdsplads.

Jeg håber du har lyst til at prøve de skønne miljøvenlige produkter til din tøjvask uanset om det er derhjemme eller på vaskeri.

Har du lyst at modtage vores nyhedsbrev?

Tilmeld dig med din e-mail nederst på Weensu.dk