Udgivet i

Halloween? Sådan klarer du dig igennem

Halloween – det er fand’me uhyggeligt, du!

Jeg må indrømme at jeg personligt er i et dilemma når det kommer til halloween… Det var ikke en tradition man dyrkede da jeg var barn. Og jeg kan ikke rigtigt relatere til den på nogen måde. Spørgsmål som.. Er det ikke blot endnu en forbrugsfest, hvor vi skal købe alt muligt skrammel, som vi ikke bliver lykkeligere af? fylder mine skeptiske tanker.   Men så har jeg to børn. De glæder sig. Og de elsker at gå rundt i mørket sammen med vennerne. Med hjertet oppe i halsen af frygt for, hvem der skræmmer dem om det næste hjørne. Og de synes det er sjovt at tigge slik… Siden de var 4-5 år har jeg været splittet mellem at sige nej – eller lade dem være en del af noget, jeg alligevel ikke kan standse.    

Udstyret med kost og spand…. eller… nåh, nej. Bare kost.

Halloween er et udstyrs stykke. Der inviterer til at købe det billigst mulige skrammel, for det bliver jo noget nyt til næste år. Det appellerer ikke til mig overhovedet, og jeg tør vædde på, at det heller ikke gør til dig. Men et eller andet sted undervejs, går det lidt galt ind imellem. Jeg tror det handler om dårlig forberedelse fra min side.   Så når man står der to dage før DAGEN, og ikke ejer en ærlig heksedragt, ja, så drøner man i afmagt og frustration mod nærmeste butik. og køber en polyesterdragt til 300 kr – eller 49,50. Det er lige pinagtigt.   MEN! Jeg har faktisk lykkedes med – sådan lige lidt tidligere – at få overvejet situationen. Det har resulteret i både byttehandler, lagener brugt som spøgelses dragt og så har vi været så heldige at arve (TAK) nogle ret så fine, holdbare kostumer. Den slags som kan bruges igen og igen uden at gå i stykker. Og så har vi købt en kost til heksen, en maske til spøgelset eller skelet handsker til noget sort tøj. Og når man så har arvet eller lånt eller byttet – så kan man godt købe lidt god plastikfri glimmer.

plastikfriglimmer

Slik og mad til Halloween

Vi bor i et ret børnerigt kvarter. Det betyder masser af spas for børnene. Og så det helt guddommeligt fantastiske, at nogen har overskud til at invitere en flok børn til halloween (u)hygge! Jeg er evigt taknemmelig. Til gengæld for det, lover jeg at købe en stor mængde nogenlunde økologisk ikke alt for syntetisk slik og godter at dele ud af. Man kan jo også lave det selv, men der tror jeg nok alligevel jeg går med købe-modellen.

Og så er der maden. Der er alverdens sjove og kreative idéer til døde fingre, marengsspøgelser og græskar retter.

græskarkage