Weensu.dk - En ansvarlig og bæredygtig markedsplads

Fastelavn på bæredygtig vis

F A S T E L A V N

Om kun en uge er der fastelavn i skoler, børnehaver, fritidsklubber, foreninger og måske i nabolaget. Men hvordan undgår du at det hele ender i et plastik orgie? Få tips i dette blog indlæg – men først lidt om traditionen.
 

Hvorfor holder vi fastelavn?

At slå katten af tønden er nok det, de fleste af os tænker på, når vi taler om fastelavn.
 
Oprindeligt var fastelavn en højtid, der handlede om at bekæmpe ondskaben. I gamle dage var katten – især den sorte kat – et symbol på ondskab. Derfor var fastelavnstønden oprindeligt fyldt med en rigtig, levende kat. Der var ikke så meget fokus på dyrevelfærd som i dag…
 
Ved at slå katten ihjel i tønden mente man, at ondskaben også blevet slået ihjel. 
 
Man fyldte tønden med en levende kat helt frem til 1800-tallet. I dag nøjes vi heldigvis bare med at pynte fastelavnstønden med papirfigurer af sorte katte. I stedet fylder vi den med søde sager, rosiner eller frugt.
 

Udklædning – et polyesterhelvede?

Det store spørgsmål for børnene er – hvad skal de være i år? 
 
Som forældre eller bedsteforældre kan din hjælp være af stor betydning for et barns oplevelse af festlighederne. Men det er en udfordring for dig der gerne vil undgår engangsbrug og overforbrug. Prøv at reducere det ved at låne eller bytte fastelavnskostumer med naboer eller de andre forældre. Du kan også kigge efter brugt udklædningstøj på dba.dk eller Reshopper. 
Er du den kreative type kan du kaste dig ud i et gør-det-selv projekt. Det behøver ikke være så krævende som det lyder:-) Fx er det ret let at blive kat eller dykker hvis man læser med her.

Skal dit barn være ridder, Robin Hood eller indianer til fastelavn?

I disse krænkelsesparate tider skal man jo være lidt forsigtig, men vi tager chancen… Skal du udklæde som en af ovenstående, så tag lige et kig på det virkelig gedigne trælegetøj der er håndlavet på et dansk snedkeri. Du kan finde bue og pil, armbrøst mm.  Det koster lidt mere end de billige plastiksværd fra Kina, men det er der jo en god grund til! De er lavet i god håndværkskvalitet, og børnene kan have glæde af dem i mange år. Herefter kan de sælges eller gives videre. 

Plastikfri glimmer til hår og ansigtspynt

Som pynt kan du vælge det plastikfri og bionedbrydelige glimmer. Du kan både bruge det som hårglimmer sammen med vores hårgel – eller du kan bruge det på huden i stedet for ansigtsmaling.  Det påføres let med aloe vera gel og en lille pensel, og så er der straks lidt mere fest og farver over dit barns udklædning. 
Dine rester kan sagtens bruges som glimmer makeup når det ikke lige er fastelavn.
I ønskes alle en god oplevelse med eller uden polyester:-)
glimmer_børn
Vi vil rigtig gerne høre din mening

Leave a reply

Weensu.dk
Left Menu Icon
Cart Menu Button Icon0
Indkøbskurv