Weensu.dk - En ansvarlig og bæredygtig markedsplads

Tip #15 Lokale råmaterialer

Hvor kommer råmaterialerne fra?

Tænker du nogensinde på, at fx bomuld eller eksotiske træsorter naturligvis ikke gror i Danmark?

Og selvom der står dansk design i et produkt, behøver det jo ikke være produceret i Danmark. Og selvfølgelig er det ikke muligt kun at bruge danske råvarer – det kan slet ikke lade sig gøre. Men nogle gange kan det!

Leverandørkæder er komplekse

Så hvordan skal man kunne gennemskue hvor et produkt er fra? Du husker sikkert sagen med “dansk honning” der for nylig vakte frustration hos de danske biavlere. Det er sådan nogle uigennemskuelige varemærkninger vi gerne vil modarbejde hos Weensu.dk.

Vi sælger honning fra Grækenland hos os. Der er økologisk eller biodynamisk og derfor kan vi godkende det. Desværre har vi ikke dansk honning – men det er et stort ønske at få det på hylden, men da vi er en markedsplads, er det ikke os der køber varer hjem til lager eller producerer.  Men hvis der er nogle danske honningproducenter, der gerne vil sælge gennem os, så tager vi imod med kyshånd.

Brug din sunde fornuft – det holder 90% af gangene

Hvis vi ser bort fra vildledning på etiketterne i nogle enkeltsager, så er det heldigvis ofte muligt at læse sig frem til oprindelses landet.

Udover det, så er vi varme fortalere for, at man spørger ind til produktionen hos sælger. Det er selvfølgelig positivt, hvis produktionen foregår tættere på dig, men ikke nødvendigvis altid. Hvis råmaterialet kommer fra Asien eller Afrika, så er det ikke i sig selv et problem, hvis varen også er produceret i den region. Det kan skaffe arbejde til mennesker der kæmper for at forsørge sig selv og sin familie. Men der er ikke nogen – miljømæssig –  fidus i at sende råmaterialer fra Europa hele vejen til Asien, for at producere til en lav omkostning – og så sende det færdig produkt tilbage til os.

Hvis du overhovedet kan komme til det, så vælg en være der er lokalfremstillet – og af lokale råvarer.

Her finder du varer produceret af danske råmaterialer:

Bornholmerhampen

Trævarer Niels Wraa

 

Her er der gode sociale årsager til at handle – selvom det er produceret langt væk:

Himmelleg

Mumutane

Monte Home

 

trælegetøj

Armbrøst af dansk træ fra Himmelbjerg egnen

Vi vil rigtig gerne høre din mening

Leave a reply

Er du interesseret i Bæredygtighed?

Er du interesseret i Bæredygtighed?

Hvis Ja, så tilmeld dig her og følg med i udviklingen på området. Vi vil gøre vores for at sende spændende og relevante nyhedsbreve til dig.

Du er nu tilmeldt!

Weensu.dk
Left Menu Icon
Cart Menu Button Icon0
Indkøbskurv