Weensu.dk - En ansvarlig og bæredygtig markedsplads

Tip #10 spar på energien

Energi koster penge og er ikke altid fra vedvarende energikilder.

Det giver derfor god mening at spare på energien. Og der er nogle oplagte steder at gøre det, som du får her:

  1. Tøjvask ved lidt lavere temperaturer end normalt, er både mere skånsomt for tøjet og bedre for miljøet. Det er også mere miljøvenligt at tørre vasketøjet ude end i tørretumbleren. Her om vinteren kan det dog være en udfordring. Du kan få disse uldkugler, som reducerer tørretumblings tiden og dermed sparer energi.
  2. En LED-pære har en over otte gange længere levetid end glødepærer, og med sparepærer kan du reducere strømforbruget med helt op til 75 procent. Husk også dette i dine juletræs kæder – der måske er tændt døgnet rundt? Overvej en timer, så de slukker om natten.
  3. Husholdningsapparater har energimærkning fra A til G. Et apparat med energimærke A kræver betydeligt mindre strøm end en tilsvarende enhed med energimærke G. Dette er måske den ene grund der er til ikke at købe genbrug, når det gælder el-apparater…
  4. Kuldeproduktion for en familie kræver 100 kWh i året. Det svarer til energien i 11 liter benzin. Når du bruger dine frosne varer, så tø varen op i køleskabet. Det kan spare op til en times elforbrug for hvert kilo du tør op, fordi køleskabet køles af frostvaren.
  5. Brug af gryder eller pander i stedet for ovn til at tilberede eller opvarme din mad, vil spare dig for et unødvendigt strømforbrug.

Det var fem hurtige om at spare på energien på dag nr 10. Følg med i morgen 🤶

Vi vil rigtig gerne høre din mening

Leave a reply

Er du interesseret i Bæredygtighed?

Er du interesseret i Bæredygtighed?

Hvis Ja, så tilmeld dig her og følg med i udviklingen på området. Vi vil gøre vores for at sende spændende og relevante nyhedsbreve til dig.

Du er nu tilmeldt!

Weensu.dk
Left Menu Icon
Cart Menu Button Icon0
Indkøbskurv