Weensu.dk - En ansvarlig og bæredygtig markedsplads

Er plastik skrabere de nye plastik sugerør?

Plastik skrabere i tal

Hvis det er sandt hvad man kan læse i en nyere rapport fra Statista,USA, så vil  ca. 160 millioner amerikanerne bruge engangs skrabere i 2019. Det er ca. halvdelen af alle amerikanere!

Hvordan mon det ser ud i Europa…? Et vildt gæt herfra er, at vi har præcist samme adfærd! Hvorfor siger jeg det? Fordi vores forbruger adfærd ift. bæredygtighed er nogenlunde sammenlignelige ift % af befolkningen. I USA vurderes ca 30% til at tilhøre de såkaldte LOHAS forbrugere, mens jeg ofte læser at man vurderer 20-25% i Europa.

Plastikaffald kan da genanvendes…?

En lille plastikskraber kan ligesom et sugerør virke relativt udramatisk. Set i et større perspektiv. Og ja, vi skal da HELT klart blive dygtige til at ændre hele transport sektoren og industri processerne. Men hvordan er det nu lige man som enkeltperson kan bidrage der? Ikke rigtigt meget, medmindre man arbejder indenfor de felter.

Men vi er alle forbrugere, og mange bække små…

Problemet med lige de her skrabere er, at de er sat sammen med andre materialer og derfor ret svære at genanvende. Der er lidt metal i som oveni købet er skarpt og svært at håndtere i en adskillelses proces. Og så er der af og til også en smule gummi på håndtaget. Dette gør det til et produkt, der er vanskeligt og ret ineffektivt at håndtere i cirkulære ressource loops.

Og hertil kommer så emballagen… har du nogensinde prøvet at købe et af de produkter, der for at fylde mest muligt på supermarkedets hylder, er indhyllet i sådan  noget virkelig stift plastik emballage? Så ved du hvad jeg taler om! Det er jo praktisk talt umuligt at befri produktet indeni, medmindre du har en gedigen saks ved din side!

Bambaw_skraber

Skrabere med udskiftelige blade

Og der findes jo sådan set et alternativ. Man kan jo købe skrabere med udskiftelige blade. Og de er oveni købet pæne at have stående på badeværelset. Den vi sælger, er af mærket Bambaw, hvor skaftet er i smuk bambus.  Når bladet er blevet sløvt, kan du udskifte det til et nyt dobbeltsidet barberblad.

Skal der lidt ekstra luksus barbering til så vælg også en lækker aftershave balm fra Fair Squared og hvad med den lille skægkam til manden, så skægget ser velplejet ud.

Tak fordi du læser med på bloggen. Vi vil gerne inspirere dig til at træffe nogle bevidste valg om dit forbrug. Så vi samlet set kan producere mindre affald og få bedre kvalitet.

Se meget mere indenfor personlig pleje her

barbering_ben

Vi vil rigtig gerne høre din mening

Leave a reply

Er du interesseret i Bæredygtighed?

Er du interesseret i Bæredygtighed?

Hvis Ja, så tilmeld dig her og følg med i udviklingen på området. Vi vil gøre vores for at sende spændende og relevante nyhedsbreve til dig.

Du er nu tilmeldt!

Weensu.dk
Left Menu Icon
Cart Menu Button Icon0
Indkøbskurv