Weensu.dk - En ansvarlig og bæredygtig markedsplads

Klimavenlig ferie

Bæredygtig ferie og klimakompensation er noget der debatteres mere og mere. Virksomheder og offentlige instanser har fokus på at deres ansatte rejser så klimavenligt som muligt og benytter anden transport end fly. Og ellers købe CO2 kompensation for rejsen i form af for eksempel træplantning. Ligesom det også er et vigtigt tema for mange mennesker, når de skal planlægge deres næste ferie. Er det noget, du tænker på, når du planlægger din næste ferie? Så læs med her og få inspiration til klimavenlige ferier året rundt.

I de kommende uger vil vi sætte fokus på klimavenlige ferier. Følg med på bloggen og bliv inspireret til at træffe nogle nye valg – selvom det er svært. Nederst finder du fem gode tips til en mere klimavenlig ferie end flyrejsen til Thailand. Og husk at skrive dine egne gode bud på klimavenlige ferier i kommentarfeltet.

Det svære bæredygtige ferievalg…

Mit største dilemma handler om ferie. Så er det indrømmet. Jeg er simpelthen vild med at komme ned i varmen. Jeg har rejst med fly til Sydeuropa, men også oversøisk. Nydt den eksotiske oplevelse af hvide strande og 27 grader varmt badevand. Fremmede kulturer og den præmis der hedder en lang og CO2-dyr flyrejse.

Ferien er vores helle. Vores dyrebare tid med dem vi elsker, hvad enten det er din familie eller dine venner. Derfor er risikovilligheden lav, vi vil gerne vælge det sikre.

Men jeg er overbevist om, at vi er nødt til at ændre vores adfærd, så vores natur ikke skal gispe efter vejret i fremtiden. Jeg øver mig derfor i at tænke bæredygtig og klimavenlig ferie. Det er svært, synes jeg, og sådan er det jo med dilemmaer.

Følelsen af en dejlig ferie

Bæredygtig ferie med vandring i bjerge

Jeg har brug for nye billeder på nethinden, når jeg tænker på ferie. Billeder der afspejler nogle indre værdier, som jeg gerne vil give mine børn med på vejen. Nærvær, lavere tempo, socialt samvær. Evnen til at reflektere og rumme mennesker der gør tingene på en anden måde end os. Mine yndlings billeder fra vores ferier er nogle, hvor vi er der sammen; vores to børn eller os alle fire. Det får mig til at tænke på samhørighed, og de timer vi tilbragte i hinandens selskab. Det er ligegyldigt om de er taget på en palmestrand i Sri Lanka eller på fjeldet i Norge.

Så lad os sætte nogle nye feriedrømme i gang hos os alle sammen. Vi har lavet nogle forslag til relativt klimavenlige ferier, som du kan drømme dig hen på. Sammen med dem du holder af.

 5 tips til en mere klimavenlig ferie i 2019

1) April – påskeferie:

Klimavenlig rejse på langrendsski

Selvom påsken falder i sent i år kan du akkurat lige nå en langrends ferie i Norge eller Sverige. Sejl til Oslo og kør mellem 3 og 6 timer så rammer du flere områder som har sne til ind i april. Langrend er – ligesom vandring – en helt fantastisk måde at komme rundt på i roligt tempo hele familien sammen. Hvis ikke i år, så sats på næste påskeferie. Vejret i påsken er som regel dejligt lunt i Norge og solen skinner fra en klar himmel. Her er
nogle destinationer med langrend.

2) Maj – Bededagsferie / Kristi Himmelfartsferie:

Forårets helligdags ferier er oplagte til mindre vandreferier. Vi har selv taget den smukke tur på Gendarmstien. Så rejser du både billigt og klimavenligt.

3) Juni – Pinseferie:

Bæredygtigt skilt i træ til Ry Outdoor Festival

Tag på OUTDOORFESTIVALEN i Ry og prøv alt hvad hjertet begærer indenfor friluftsliv. Arrangørerne er meget bevidste om bæredygtighed. Skilte er skrevet på affaldstræ, plastsugerør er udskiftet med papirsugerør. Street food området er primært økologisk, bæredygtigt eller af lokale råvarer.  

4) Sommerferie:

Kurs mod fjerne eller nære kyster på sejlerferie med sejlbåd. Du kan køre med bil eller tog til Sydeuropa og påmønstre din båd der, eller du kan blive i Danmark og besøge vores mange dejlige øer. Kan du ikke selv sejle, så book dig ind på en båd med skipper.

5) Oktober – Efterårsferie:

Inviter storfamilien på et dejligt ferieophold i et at de store sommerhuse i Danmark. Jeg har besøgt skønne Grevelsgaard på Djursland med plads til næsten 30 personer. Der er også et glasværksted med kurser for børn og voksne.

Har du selv valgt en klimavenlig rejse? Hvad overraskede dig? Hvilke minder har du fra ferien? Del det med os i kommentarfeltet.

Hvis du kunne lide indlægget “Klimavenlig ferie”, så læs også Aktiv ferie med børn – en bæredygtig ferieform.

Her har du mit bud på et par ting, du kan få brug for på din bæredygtige rejse:

Drikkedunke

Bambus bestiksæt

Bumbag

Uldsokker

Vi vil rigtig gerne høre din mening

Leave a reply

Er du interesseret i Bæredygtighed?

Er du interesseret i Bæredygtighed?

Hvis Ja, så tilmeld dig her og følg med i udviklingen på området. Vi vil gøre vores for at sende spændende og relevante nyhedsbreve til dig.

Du er nu tilmeldt!

Weensu.dk
Left Menu Icon
Cart Menu Button Icon0
Indkøbskurv