Weensu.dk - En ansvarlig og bæredygtig markedsplads

Designs i korkstof og genbrugsdenim af Anne S. Henriksen.

Designs i korkstof og genbrugsdenim.

Designs i korkstof og genbrugsdenim af Anne S. Henriksen.

Anne har lavet håndarbejde, siden hun var barn. I voksenlivet har håndarbejde altid været en følgesvend i fritiden. Da hendes børn flyttede hjemmefra, fik hun indrettet et syværelse i hjemmet i Galten. Herfra tog hobbyen med at sy og designe fart, nu var der nemlig plads til at udfolde sig. Egentlig var det igennem patchwork, at hun fandt modeller på tasker, som vakte hendes interesse. Anne siger selv, at hun er helt bidt af tasker.

Muligheden for selv at lave dem var for stor en fristelse for Anne, så hun kastede sig over projektet med tasker. Da hun begyndte at samarbejde med Weensu.dk, kom det bæredygtige aspekt ind i produktionen. Mulighederne med de bæredygtige materialer kunne give unikke udtryk og kant til hedes designs. I dag er det recycling af denim og brugen af bæredygtigt korkstof, som er hovedelementerne i Annes produktion. De sjove detaljer i det brugte denim giver inspiration til, hvordan designet kan udfolde sig. Sammensætningen med korkstof giver et hav af muligheder, og hendes designs er bestemt anderledes og supermoderne. Men de har altid Annes personlige udtryk, syet ind i håndarbejdet.

Korktaske fra Anne S. Henriksen. Strukturen i korken giver et smukt udtryk på tasken.

Korktaske fra Anne S. Henriksen. Strukturen i korken giver et smukt udtryk på tasken.

Designs i korkstof bliver til bæredygtige tasker og punge.

Det bæredygtige aspekt i produktionen er blevet hele rammen om Annes designs. Hun bruger korkstof, fordi kork er et naturligt og bæredygtigt produkt. Kork er bark fra korkegen, som kan høstes hvert 9. år. Herefter gendanner træet nyt bark, som igen et lille årti efter kan høstes. Det skader ikke træet, og processen som korken gennemgår, for at blive til stof, er samtidig CO2-venlig. Det er korkstof i lækre pangfarver, som Anne bruger. Strukturen fra korken er helt tydelig, men farverne kan være alt fra den naturlige lysbrune til rød og blå. Det giver et supermoderne udtryk på taskerne og pungene. Hun bruger også denim, som er recyclede. Når der er produceret i massevis af denimbukser, og folk ikke bruger dem længere, så er det en kærkommen mulighed for Anne at give dem nyt liv som tasker og punge.

Denimtasker fra Anne S. Henriksen. Lækkert design af genbrugsdenim.

Denimtasker fra Anne S. Henriksen. Lækkert design af genbrugsdenim.

Designs i korkstof og genbrugsdenim; inspireret af  detaljerne.

Detaljer som lommer og syninger i bukserne giver også inspiration til, hvordan designet på taskerne kan blive. Og inspiration skal der til. Anne finder meget inspiration til sine kreationer på de sociale medier. Både Instagram og Pinterest er hyppigt brugt i jagten på nye idéer og inspiration til, hvordan håndarbejdet kan udfolde sig, og blive til de fedeste tasker og punge. Netop brugen af de sociale medier, giver Annes designs et ungt og friskt look. Samtidig med at hvert produkt er håndlavet og derfor unikt, så køber man en af hendes tasker eller punge, så møder man ikke andre, som har lige dén.

Designs i korkstof og denim har fundet vej til Weensu.dk.

De lækre kork- og denimtasker og punge er nu på vores side, Weensu.dk. Vi er glade for at samarbejdet har udviklet sig til en bæredygtig produktion fra Annes hånd. Vi er vilde med hendes smarte designs, og vi håber, at du også vil finde dem anderledes og spændende. Se udvalget her.

Skrevet af Maibritt Bønnelykke Nielsen.

 

Vi vil rigtig gerne høre din mening

Kommenter på indlæg (kun dit navn vises)

Er du interesseret i Bæredygtighed?

Er du interesseret i Bæredygtighed?

Hvis Ja, så tilmeld dig her og følg med i udviklingen på området. Vi vil gøre vores for at sende spændende og relevante nyhedsbreve til dig.

Du er nu tilmeldt!

Weensu.dk
Left Menu Icon
Cart Menu Button Icon0
Indkøbskurv