Weensu.dk - En ansvarlig og bæredygtig markedsplads

Græsk økologi fra NewDelphos til din hverdag.

Græsk økologi til dig og hjemmet.

Græsk økologi og specialiteter er hvad, NewDelphos, byder på. Virksomheden er drevet af Dorte Andersen og Gert Høyrup. De importerer græske økologiske varer til Danmark. Heriblandt er både: Hudplejeprodukter, græsk økologi i form af oliven, olier og krydderier samt redskaber til hjemmet. Dorte og Gert tager udgangspunkt i det græske landkøkken, når de finder varer til de danske forbrugere. Det er med høj sans for kvalitet og økologi at de to udvælger produkterne. Efter at have boet på fastlandet i Grækenland i fire år, fik de et særlig godt kendskab til de græske specialiteter. Det var i første omgang, Dorte og Gerts venner og bekendte, der efterspurgte de græske lækkerier. Efter at set potentialet i efterspørgslen, startede de virksomheden NewDelphos. Her bringer de, de ting som de selv forelskede sig i fra tiden i Grækenland, til Danmark. Oliven og olivenolie skal smage af en græsk sommerdag, varme himmelstrøg og havet. Det skal være tilladt at sidde ved sit danske middagsbord og nyde smagen af sol og sommer.

Græsk økologi og oliventræer

Her ses de gamle oliventræer som olivenen høstes fra og som til sidst bliver til trævarer.

Græsk økologi og oliventræ.

Den græske olie, som Dorte og Gert sælger, er dyrket på bjergskråninger i Grækenland. Derfor bliver oliventræerne passet uden brug af maskiner. Alt foregår med håndkraft. Når olivenen er plukket, bliver den kværnet til olie. Dette sker i en stenkværn, hvor den bliver presset meget langsomt. På denne måde kommer alle dele af olivenen med i olien, og den kan derfor virke lidt tyk i konsistensen. Men metoden sikrer at alle næringsstofferne bevares. Her er det simpelthen et kvalitetsstempel at være lidt tyk i det. Dorte og Gert sælger også trævarer. De er alle lavet af oliventræ fra middelhavskysten. På bæredygtigvis driver man ikke rådrift på oliventræ. Da det i op til 300 år kan bære frugter, som man høster. Men efter et par århundrede er træet færdigt, og det er først nu, at det fældes og bruges til trævareprodukter. Det gamle og kroget træ er med til at skabe den organiske form, som ses i skærebrædder, sker og krukker fra NewDelphos. Det er naturens egen kunst.

Græsk økologi i dit køkken.

Hos Weensu.dk er vi vilde med de gode økologiske produkter og smukke redskaber fra NewDelphos. Er du også blevet interesserede i de græske specialiteter fra NewDelphos, så kig forbi deres side på Weensu.dk og se udvalget.

Skrevet af Maibritt Bønnelykke Nielsen.

Vi vil rigtig gerne høre din mening

Leave a reply

Er du interesseret i Bæredygtighed?

Er du interesseret i Bæredygtighed?

Hvis Ja, så tilmeld dig her og følg med i udviklingen på området. Vi vil gøre vores for at sende spændende og relevante nyhedsbreve til dig.

Du er nu tilmeldt!

Weensu.dk
Left Menu Icon
Cart Menu Button Icon0
Indkøbskurv