Weensu.dk - En ansvarlig og bæredygtig markedsplads

Brugt tøj? Mine bedste tips til at sælge det online

Har du fået ryddet ud i dit klædeskab eller er ungerne vokset ud af deres tøj? Hvis du har det ligesom mig, så har du jævnligt brugt tøj, der på en eller anden måde skal videre i systemet.

Jeg plejer at sætte et par timer af til projektet med at gennemgå skuffer og skabe. Alt bliver taget ud og kigget på. Det gør, at jeg aktivt skal tage stilling til, om det reelt er tøj jeg bruger eller om det bare fylder op i skabet. Sammen øvelse laver jeg sammen med mine børn. I fællesskab gennemgår vi deres tøj og tager stilling til, hvad der skal tilbage i skabet og hvad der skal videre. Typisk gør jeg det omkring sæsonskiftet fra vinter til forår og fra sommer til efterår. På den måde får jeg også overblik over, om der er noget vi mangler.

Så altså – alt ud af skabe og skuffer… Herefter tager jeg fat i hvert enkelt stykke tøj og overvejer; skal det tilbage i skabet eller skal det videre? Skal det videre, har jeg tre bunker:

  • Videresalg (online, loppemarked eller secondhand-butik med kommisionssalg)
  • Genbrug (Først spørger jeg familie og venner om der er noget de kan bruge, hvis ikke ryger det til genbrug)
  • Ud (tøj, der er slidt, undertøj og strømper er ikke velegnet til at sende videre til andre, synes jeg. Det ryger ud, men bliver afleveret på genbrugspladsens container til tekstil. Herfra bliver det sendt videre til sorteringsanlæg og genanvendt. For eksempel kan en gammel bomuldsbluse blive genanvendt til at spinde nye bomuldstråde af)

 

Brugt tøj – Hvor skal jeg sælge det online?

Det tøj, jeg vurderer er fint og intet fejler, prøver jeg som regel at sælge videre. Jeg synes, det er nemmest at gøre online. Så kan jeg tage billeder og lægge annoncer op, når jeg har tid til det. Der er forskellige platforme, der har specialiseret sig i salg af brugt tøj online. Her har du eksempler på nogle af dem jeg bruger:

  • Trendsales
  • Den blå avis
  • Reshopper
  • Facebook

Trendsales:

Er nok den mest kendte platform til salg af brugt tøj både til børn og voksne. Et godt sted at sælge mærkevarer. Platformen bugner med varer og det kan være nemt at forsvinde i mængden. Det koster noget at oprette en annonce/alternativ et abonnement, så du kan oprette ubegrænset antal annoncer. Der er mulighed for at tilkøbe forskellige måde at fremhæve sin annonce på. Det kan hurtigt koste noget at lave et salg på Trendsales og derfor anbefaler jeg også, at det er forholdsvis dyrt tøj, du vælger at sælge her.

Den blå avis:

Her kan du sælge både børnetøj og tøj til voksne. Igen, der er masser af varer, så du kan måske nemt forsvinde lidt i mængden. Der er, som på Trendsales, mulighed for at tilkøbe forskellige måder at fremhæve sin annonce på. Der er mulighed for at søge geografisk og du kan angive om du er villig til at sende varen eller om du kun sælger ved personligt salg.

Reshopper:

Min foretrukne platform, når jeg skal sælge brugt børnetøj. Du skal bare downloade appen og så er du i gang. Appen er utrolig nem at bruge og du kan lynhurtigt oprette annoncer. Det er gratis at bruge Reshopper, hvis du kan leve med reklamer. Reshopper har et lokalt fokus, så der er mulighed for at søge på annoncer i en bestemt radius fra en selv. En klar fordel, så du ikke nødvendigvis skal til at sende det tøj, du sælger.

Facebook:

Der findes et hav af “køb-og-salg” grupper på Facebook. Jeg har bedst erfaring med salg på lokale grupper, hvor køber har mulighed for lige at komme forbi og prøve tøjet. Nogle gange holder jeg en form for “åbent hus”, hvis jeg har meget tøj, der skal sælges. På med en masse billeder og så skriv et tidspunkt, hvor folk er kan komme forbi og se og prøve tøjet. Det plejer at være en succes.

Til slut vil jeg ønske dig held og lykke med salget af dit brugte tøj. Husk, hvis du ikke synes du har tiden eller overskuddet til at sætte det til salg, så giv det væk til venner og familie eller til genbrug.

Pssst.. har du set de fede bælter af brugte surrebånd?

BAKANO Design laver også tasker i genbrugsmaterialer

 

Tjen penge på at sælge brugt tøj online

Tjen penge på at sælge brugt tøj online

 

2 Comments
  1. Hej Helle, tak for et spændende indlæg. Jeg sælger selv mange af de brugte ting jeg ikke længere bruger istedet for at smide dem ud. Kan man købe og sælge brugte ting her på Weensu.dk også?
    Vh Lone

Leave a reply

Er du interesseret i Bæredygtighed?

Er du interesseret i Bæredygtighed?

Hvis Ja, så tilmeld dig her og følg med i udviklingen på området. Vi vil gøre vores for at sende spændende og relevante nyhedsbreve til dig.

Du er nu tilmeldt!

Weensu.dk
Left Menu Icon
Cart Menu Button Icon0
Indkøbskurv